Restauracja Kołobrzeg

Restauracja ARTÉ

to kulinarna podróż po wykwintnej krainie smaków – doskonałe połączenie kuchni regionalnej z nowoczesnymi inspiracjami z odległych zakątków świata. Do przygotowania dań wykorzystywane są starannie wyselekcjonowane produkty lokalne i sezonowe.

Kawiarnia ARTÉ

Nieśpieszne miejsce w Kołobrzegu, gdzie przy filiżance aromatycznej kawy i słodkim deserze można delektować się sztuką wypoczynku w wygodnym fotelu.

 
 
 
 

Szef Kuchni – Rafał Durka

 

27-letni Rafał Durka jest prawdopodobnie najmłodszym szefem kuchni pracującym w pięciogwiazdkowym hotelu w Polsce. Karierę rozpoczął w 2007 roku w warszawskiej restauracji, by następnie zdobywać kolejne zawodowe szczeble w nadmorskich 4- i 5-gwiazdkowych hotelach. Od kilku lat pracuje w naszej restauracji w Kołobrzegu, która zlokalizowana jest nad samym morzem, 20 metrów od plaży. To pasjonat, który w spontaniczny sposób potrafi zaskakiwać subtelnymi i wyrafinowanymi smakami. Potrawy zachwycają bogactwem smaków, często w luźny sposób nawiązujących do kuchni staropolskiej i regionalnej.

 

Rafał Durka zaprasza do restauracji i kawiarni ARTÉ

sand_hotel-by_zdrojowa-kolobrzeg-rafal_durka-szef_kuchni

Godziny otwarcia

Restauracja ARTÉ

13:00-23:00

Kawiarnia ARTÉ

11:00-23:00

Kontakt

Kontakt do Diune Hotel***** & Resort

+48 94 35 55 700

E-mail do restauracji Diune Hotel***** & Resort restauracja@diunehotel.pl

Nowości w menu ARTÉ

Comber jagnięcy

 

Comber Jagnięcy

Dorsz pieczony

 

Dorsz pieczony

Makrela marynowana

 

Makrela

Ser Wrzeciono

 

Ser Wrzeciono

Siekana wołowina

 

Siekana wołowina

Szef Kuchnia
Rafał Durka Poleca

Rosół
z pierożkami z gęsiną

Rosół z gęsi długo gotowany to znakomite tradycyjne danie
z wyjątkowymi pierożkami, faszerowanymi pieczoną i gotowaną gęsiną,
odpowiednio przyprawione tradycyjnymi ziołami
oraz przyprawami kuchni polskiej.

Menu Restauracji Arté

 

Do pobrania w PDF

Restauracja Classic w Diune Hotel***** & Resort

Restauracja CLASSIC

Wita każdego poranka pysznym śniadaniem, które dostarcza energii na resztę dnia. Poranne bufety są niezwykle różnorodne i każdy znajdzie tu coś dla siebie. Wyśmienite obiady i kolacje serwowane w formie bufetów są naszym znakiem rozpoznawalnym. Przebywając w naszej restauracji w Kołobrzegu goście mogą zachwycać się bliskością morza. Latem zapraszamy na taras od strony zielonego parku.

Godziny serwowania posiłków

Śniadanie

07:00-10:30

Obiad

13:00-15:00

Obiadokolacja

17:00-20:30

Kontakt

Kontakt Diune Hotel***** & Resort

+48 94 35 55 750

 

Kontakt do Diune Hotel**** & Resort, by Zdrojowa restauracja@diunehotel.pl

Dodatkowe usługi

Goście preferujący śniadanie w pokoju,
mogą zamówić je w recepcji dzień wcześniej do 20:00.
Cena za dostarczenie śniadania z uśmiechem do pokoju wynosi 10 PLN.

Dla Gości wyjeżdzających wcześnie rano, którzy zgłoszą w recepcji chęć zabrania ze sobą śniadania, przygotujemy pakiet śniadaniowy na wynos. Jeżeli śniadanie jest wliczone w cenę pokoju, zestaw otrzymuje się nieodpłatnie. W innym przypadku cena wynosi 49 PLN.

W nadmorskiej restauracji w Diune Hotel***** & Resort dbamy również o specjalne wymagania dietetyczne Gości. Prosimy o przekazanie podczas składania zamówienia wszelkich informacji dotyczących Państwa diety, nietolerancji pokarmowej czy alergii.

Zdrojowa dla CiebieDopasuj hotel do swoich preferencji
Wskaż swoje preferencje i zaplanuj swoje idealne wakacje
SPRAWDŹ PREFERENCJE
Morzeimg
Góryimg
Romantycznyimg
Rodzinnyimg
Nowoczesnyimg
Klasycznyimg
Relaksimg
Aktywnieimg
Facebook

Comber Jagnięcy

  • Comber jagnięcy

    Comber jagnięcy z piniolami, warzywa korzeniowe z patelni, ziemniak pieczony, ciemny sos z piwa Colberg i lokalnego miodu Drahimskiego

  • Dorsz pieczony

  • Dorsz pieczony

    Dorsz odławiany w Bałtyku pieczony, smażona kasza manna z lokalnym serem „Wrzeciono” od Pana Pilcha i chilli, bigosek z fenkuła z szyjkami rakowymi

  • Makrela

  • Makrela

    Makrela marynowana w solance kołobrzeskiej (naturalne źródło jodkowo- -mineralne), gofr ziemniaczany, chrupiący por, kwaśna śmietana z koprem, pigwa marynowana z imbirem

  • Ser Wrzeciono

  • Ser wrzeciono

    Grilowany lokalny ser „Wrzeciono” od Pana Pilcha, sałatka z liści brukselki z piniolami i gruszką, marynowane karczochy, dresing z octu piwnego i musztardy

  • Siekana wołowina

  • Siekana wołowina

    Siekana wołowina z wędzonym bałtyckim szprotem, korniszon chilli, jajo przepiórcze, marynowane podgrzybki, salsa verde