Restauracja Kołobrzeg

Restauracja ARTÉ

to kulinarna podróż po wykwintnej krainie smaków – doskonałe połączenie kuchni regionalnej z nowoczesnymi inspiracjami z odległych zakątków świata. Do przygotowania dań wykorzystywane są starannie wyselekcjonowane produkty lokalne i sezonowe.

Kawiarnia ARTÉ

Nieśpieszne miejsce w Kołobrzegu, gdzie przy filiżance aromatycznej kawy i słodkim deserze można delektować się sztuką wypoczynku w wygodnym fotelu.

 
 
 
 

Szef Kuchni – Rafał Durka

 

28-letni Rafał Durka jest prawdopodobnie najmłodszym szefem kuchni pracującym w pięciogwiazdkowym hotelu w Polsce. Karierę rozpoczął w 2007 roku w warszawskiej restauracji, by następnie zdobywać kolejne zawodowe szczeble w nadmorskich 4- i 5-gwiazdkowych hotelach. Od kilku lat pracuje w naszej restauracji w Kołobrzegu, która zlokalizowana jest nad samym morzem, 20 metrów od plaży. To pasjonat, który w spontaniczny sposób potrafi zaskakiwać subtelnymi i wyrafinowanymi smakami. Potrawy zachwycają bogactwem smaków, często w luźny sposób nawiązujących do kuchni staropolskiej i regionalnej.

 

Rafał Durka zaprasza do restauracji i kawiarni ARTÉ

sand_hotel-by_zdrojowa-kolobrzeg-rafal_durka-szef_kuchni

Godziny otwarcia

Restauracja ARTÉ

13:00-23:00

Kawiarnia ARTÉ

11:00-23:00

Nowości w menu ARTÉ

Chłodnik ogórkowy

 

Chłodnik ogórkowy

Gicz cielęca

 

Gicz cielęca

Jesiotr syberyjski

 

Jesiotr syberyjski

Siekany pstrąg

 

Siekany pstrąg

Grillowana ośmiornica

 

Grillowana ośmiornica

Szef Kuchnia
Rafał Durka Poleca

Rosół
z pierożkami z gęsiną

Rosół z gęsi długo gotowany to znakomite tradycyjne danie
z wyjątkowymi pierożkami, faszerowanymi pieczoną i gotowaną gęsiną,
odpowiednio przyprawione tradycyjnymi ziołami
oraz przyprawami kuchni polskiej.

Menu Restauracji Arté

 

Do pobrania w PDF

Restauracja Classic w Diune Hotel***** & Resort

Restauracja CLASSIC

Wita każdego poranka pysznym śniadaniem, które dostarcza energii na resztę dnia. Poranne bufety są niezwykle różnorodne i każdy znajdzie tu coś dla siebie. Wyśmienite obiady i kolacje serwowane w formie bufetów są naszym znakiem rozpoznawalnym. Przebywając w naszej restauracji w Kołobrzegu goście mogą zachwycać się bliskością morza. Latem zapraszamy na taras od strony zielonego parku.

Godziny serwowania posiłków

Śniadanie

07:00-10:30

Obiad

13:00-15:00

Obiadokolacja

17:00-20:30

Dodatkowe usługi

Goście preferujący śniadanie w pokoju,
mogą zamówić je w recepcji dzień wcześniej do 20:00.
Cena za dostarczenie śniadania z uśmiechem do pokoju wynosi 10 PLN.

Dla Gości wyjeżdzających wcześnie rano, którzy zgłoszą w recepcji chęć zabrania ze sobą śniadania, przygotujemy pakiet śniadaniowy na wynos. Jeżeli śniadanie jest wliczone w cenę pokoju, zestaw otrzymuje się nieodpłatnie. W innym przypadku cena wynosi 49 PLN.

W nadmorskiej restauracji w Diune Hotel***** & Resort dbamy również o specjalne wymagania dietetyczne Gości. Prosimy o przekazanie podczas składania zamówienia wszelkich informacji dotyczących Państwa diety, nietolerancji pokarmowej czy alergii.

Zdrojowa dla CiebieDopasuj hotel do swoich preferencji
Wskaż swoje preferencje i zaplanuj swoje idealne wakacje
SPRAWDŹ PREFERENCJE
Morzeimg
Góryimg
Romantycznyimg
Rodzinnyimg
Nowoczesnyimg
Klasycznyimg
Relaksimg
Aktywnieimg
Facebook

Chłodnik ogórkowy

  • Chłodnik ogórkowy z sorbetem bazyliowym od lokalnego producenta lodów

  • Gicz cielęca

  • Gicz cielęca sous-vide w maśle tymiankowo-szałwiowym, purée ziemniaczane z koprem, groszek cukrowy, sos śmietankowy z marynowanym zielonym pieprzem

  • Jesiotr syberyjski

  • Jesiotr syberyjski z lokalnej hodowli w Zielenicy pieczony z kalafiorem, purée ziemniaczane z dymką i kwaśną śmietaną, sos szałwiowy

  • Siekany pstrąg

  • Siekany pstrąg z lokalnej hodowli w Zielenicy, szalotki marynowane z octem balsamicznym, ogórek z Solanki Kołobrzeskiej, chrupiąca skórka chleba z czarnuszką

  • Grillowana ośmiornica

  • Grillowana ośmiornica z krewetkami, młode ziemniaki ze szpinakiem